Copy
HTML verze Metodických listů

Vítejte u měsíčníku Českého svazu orientačních sportů, který by měl přinést trenérům a organizátorům metodickou podporu, informovat o novinkách a motivovat je ke sdílení zkušeností, rad a tipů pro trénink i pořádání.
Tentokrát Metodické listy vycházejí na začátku měsíce, protože prosinec je bohatý na řadu akcí a možností.

Novinky


SOUTĚŽ o hru Dohledávka
Má váš svěřenec řádně vyplněný Můj první O-deník? Pošlete nám fotografie vybraných zaplněných stránek na email metodika@orientacnisporty.cz nebo pod příspěvek na FB ČSOS do 15. prosince a my vylosujeme tři výherce, kterým hru zašleme.

Metodika ČSOS žije!
Také v průběhu zimy se Metodická rada bude snažit poskytovat trenérům a klubům kvalitní servis. Co se chystá nového a co dlouhodobě běží? To se v uceleném článku můžete dočíst na webu ČSOS.

Metodické středy
Po loňském úspěšném pilotním seriálu přednášek jsme se rozhodli navázat druhým ročníkem. V období prosinec až březen budou nachystány přednášky na zajímavá témata s odborníky z praxe. Začátek streamu je plánován vždy na 20:00. Program je zatím následující:
8. 12. - Psychologie a orienťák (Vendula Horčičková)
15. 12. - Trénování ve Švédsku (Daniel Hájek)
5. 1. - Dvě strany barikády - stavitel tratí vs. závodník (MS 2021 - sprint) (Jakub Glonek a Daniel Wolf)
19. 1. Mapy a mapování pro MS 2021 (Aleš Hejna)

 
Seminář trenérů 2021
3. - 5. prosince proběhl seminář trenérů v online i prezenční formě v Turnově. Prezentace ze semináře trenérů budou postupně doplněny na Metodickém portálu ČSOS.

Tréninková střediska mládeže 2022
Na základě výsledků STM a udělených divokých karet byl zveřejněn seznam závodníků zařazených do TSM pro rok 2022.
 
Kontrola baterií v SIAC čipech
Zima je ideální dobou pro kontrolu baterií a jejich případnou výměnu v SIAC čipech, neboť výměna může trvat až 2 měsíce (zasílá se do SportIdentu a zpět poštou). Čipům starším 3 let a těm, kterým je při SIAC battery testu naměřeno napětí 2,72 voltu (při této hodnotě SIAC battery test hlásí varování, při hodnotě pod 2,44 V je SIAC nefunkční pro bezkontaktní ražení) nebo méně by měla být vyměněna baterie. Formulář pro výměnu najdete zde, manuál Sportidentu tady. Nepodceňte přípravu na sezónu 2022!

Teorie

 
Po rozkliknutí obrázků níže se dostanete na připravené mapové úlohy a tréninkové tipy.

Zajímavé odkazy

 
Kliknutím na obrázek se dostanete na příslušnou stránku. 

Žena a výkonnostní sport - VICTORIA VSC vás zve u příležitosti vydání dalšího metodického materiálu na odborný webinář pro sportovkyně a trenéry v úterý 7. 12. 2021 od 13:00.

Duální kariéra - Chcete se vzdělávat? Projekt Duální kariéry Českého olympijského výboru ve spolupráci s University of New York in Prague nabízí rozmanitou škálu studia. Vybrat si můžete třeba sportovní management, psychologii nebo třeba komunikaci a média. „Studium je vhodné pro sportovce, kteří jsou ochotni napnout síly a vystudovat prestižní školu v anglickém jazyce a dosáhnout tím vzdělání, které zcela určitě uplatní v budoucím životě,“ míní Kateřina Neumannová, manažerka projektu Duální kariéra.

Děkujeme Vojtovi Královi (SSU) za dodání interaktivního cvičení na suchou přípravu na KO sprint Self-choice a také všem přednášejícím na Semináři trenérů i Semináři rozhodčích!

Rádi uvítáme materiály, postřehy a zkušenosti od trenérů na e-mailu
metodika@orientacnisporty.cz.

Facebook
Metodika ČSOS
Copyright © 2021 Český svaz orientačních sportů, All rights reserved.


Kontaktujte nás:
metodika@orientacnisporty.cz


Chcete změnit nastavení příchozích e-mailů?
Můžete aktualizovat vaše preference nebo se odhlásit z odebírání.

 






This email was sent to media@orientacnisporty.cz
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Český svaz orientačních sportů · Zátopkova 100/2 · Praha 169 00 · Czech Republic

Email Marketing Powered by Mailchimp