Copy
HTML verze Metodických listů

Vítejte u měsíčníku Českého svazu orientačních sportů, který by měl přinést trenérům a organizátorům metodickou podporu, informovat o novinkách a motivovat je ke sdílení zkušeností, rad a tipů pro trénink i pořádání.

Novinky

Co vám chybí v Metodice ČSOS?
Metodická rada v rámci podzimních závodů rozjela osvětovou kampaň pro rozšíření povědomí o existenci Metodického portálu a online přípravy. V rámci toho vznikla také anketa, kde se členové ČSOS (trenéři, závodníci, pořadatelé, rodiče,...) mohou vyjádřit k metodické práci ČSOS. Uvítáme jakékoliv dotazy a podněty.
Anketu naleznete pod tímto odkazem.


Vyhodnocení nových OB postupů
V roce 2021 byla spuštěna aplikace OB postupy. Metodická rada ČSOS chce získat podněty na vylepšení a úpravy systému pro další rok. Přispějte (třeba i anonymně) svým pohledem a svojí zkušeností, pokud chcete pomoci posunout OBpostupy o kousek k lepšímu zde.


Metodický seminář trenérů
V termínu 3. - 5. 12. 2021 proběhne v Turnově Metodický seminář trenérů. Na programu budou následující témata: efektivní navigace v OB, analýza tréninků pomocí GPS, vedení skupiny žactva, atletická abeceda, metodické informace a další. Přihlášky jsou již spuštěny v ORISu.

Školení začínajících kartografů
Mapová rada ČSOS pořádá školení pro začínající kartografy, které se bude konat v termínu 12. - 14. 11. 2021 v rekreačním středisku Renospond ve Zderazi. Účastníci pod vedením zkušených lektorů získají teoretické znalosti a praktické zkušenosti se zpracováním map pro OB (příprava podkladů, klasické i digitální mapování v terénu, kresba v OCADu a OO Mapperu, mapové specifikace, tisk, evidence map, zásady organizace mapování, …). Přihlášky v systému ORIS do 31. 10. 2021.

Můj klub 2022
Národní sportovní agentura zveřejňuje Výzvu MŮJ KLUB 2022. Výzva je zaměřena na podporu sportovních klubů, tělovýchovných a tělocvičných jednot, které se věnují sportování dětí a mládeže od 3 do 20 let. Datum ukončení příjmu žádostí je 30. 11. 2021 ve 12:00 hod.

Teorie

 
Po rozkliknutí obrázků níže se dostanete na připravené mapové úlohy a tréninkové tipy.

Zajímavé odkazy

 
Kliknutím na obrázek se dostanete na příslušnou stránku. 

Pravidelný pohyb a zdravá výživa - Český atletický svaz odstartoval projekt Pohybová gramotnost – pravidelný pohyb a zdravá výživa. V souvislosti s ním byly spuštěny nové webové stránky a vydána odborná brožura, ve které najdete tipy na správné rozcvičení, zábavné hry a cvičení a informace o správném stravování sportovců.

Běžecké boty do terénu - Nový díl poradny Sporticusu vám přiblíží, na co se zaměřit při výběru běžeckých bot do terénu. S výběrem konkrétního modelu vám pomůžou názory a zkušenosti našich reprezentantů v orientačním běhu.

Děkujeme Evě Kaškové (CHA) za doplnění cvičení Najdi ve větách.

Rádi uvítáme materiály, postřehy a zkušenosti od trenérů na e-mailu
metodika@orientacnisporty.cz.

Facebook
Metodika ČSOS
Copyright © 2021 Český svaz orientačních sportů, All rights reserved.


Kontaktujte nás:
metodika@orientacnisporty.cz


Chcete změnit nastavení příchozích e-mailů?
Můžete aktualizovat vaše preference nebo se odhlásit z odebírání.

 






This email was sent to media@orientacnisporty.cz
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Český svaz orientačních sportů · Zátopkova 100/2 · Praha 169 00 · Czech Republic

Email Marketing Powered by Mailchimp