Metodické listy

duben 2024

Logo ČSOS

Vítejte u měsíčníku Českého svazu orientačních sportů, který by měl přinést trenérům a organizátorům metodickou podporu, informovat o novinkách a motivovat je ke sdílení zkušeností, rad a tipů pro trénink i pořádání.

Metodické listy 4/2024

Hlavní novinky

Vzdělávací program pro učitele a pedagogické pracovníky

I na jaře proběhnou workshopy pro učitele a pedagogické pracovníky, které pořádá Rada rozvoje ČSOS. Přihlásit se můžete zde.
26. 4. v Praze - Orientační sporty ve školním a zájmovém vzdělávání

14. 5. v Praze - Jak přežít v přírodě i v civilizaci? Zážitkové programy pro 2. stupeň ZŠ

31. 5. v Liberci - Orientační sporty ve školním a zájmovém vzdělávání

Case study: Jak se peče Czech O-Tour

Zajímá vás, jak vznikal nápad, mapa, tratě a vše okolo na letošní první kolo Czech O-Tour v Mirakulu? Detailní rozbor od první myšlenky až po závodní den připravili Jan Picek, Adam Hájek, Radim Hošek, Daniel Wolf a Eliška Nováková a je k přečtení na O-News.cz.

O-News.cz podcast

V nejnovějších dílech si můžete poslechnout Vojtěcha Krále a Yannicka Michielse, kteří s Davidem Procházkou a Danem Wolfem hovoří zejména o přípravě na sprintové závody.

JWOC 2024 v Plzni hledá dobrovolníky

Máš rád orienťák, už ses podílel na pořádání velké mezinárodní akce nebo si to chceš nyní vyzkoušet? Připoj se k týmu dobrovolníků JWOC 2024 a zažij červencový skvělý týden v Plzni. Můžeš sledovat dění nejen jako divák, ale podílet se na všem z blízka. Uvidíš nadějné juniorské hvězdy, které budou v příštích letech zářit mezi dospělými. Jako dobrovolník se staneš klíčovou součástí přátelského, energického týmu, který zajišťuje hladký průběh mistrovství světa.

Teorie

Zajímavé odkazy

Doprovodné videonávody pro knihu Sport je bolest od Michala Novotného z nakladatelství Jan Melvil Publishing. Videa můžete používat i samostatně, ale mnohem užitečnější vám budou spolu s knihou, kde k nim najdete potřebný výklad a pokyny.

Sport je bolest
 

Dříve reprezentant v triatlonu, nyní trailový a orientační běžec a hlavně dobrodruh, který má rád výzvy. Letos v únoru zamířil na Aljašku na extrémní závod měřící 1 000 mil. Přečtěte si rozhovor S Janem Vencou Franckem o této výzvě, která spíš než fyzičku prověří vaši mentální odolnost.

Svět Běhu - Jan Venca Francke
 

Rádi uvítáme materiály, postřehy a zkušenosti od trenérů i pořadatelů na e-mailu metodika@orientacnisporty.cz.

 

Metodické listy ČSOS

Oficiální metodická podpora pro trenéry a organizátory, novinky i tipy. Vychází měsíčně. Další číslo vyjde 20. května.

 

Český svaz orientačních sportů

Zátopkova 100/2

169 00 Praha 6 – Břevnov

Česko

Facebook ČSOS
YouTube kanál ČSOS
Metodický portál ČSOS
E-mailová adresa
E-shop ČSOS

Chcete změnit podmínky, za kterých jste obdrželi tento e-mail? Můžete buď změnit své preference (tedy vybrat ty newslettery ČSOS, které chcete i nadále odebírat), anebo se úplně odhlásit z odběru všech newsletterů ČSOS.

Tento newsletter Vám byl zaslán na základě Vámi uděleného souhlasu se zpracováním Vašich osobních údajů k tomuto účelu.