Metodické listy

duben 2023

Logo ČSOS

Vítejte u měsíčníku Českého svazu orientačních sportů, který by měl přinést trenérům a organizátorům metodickou podporu, informovat o novinkách a motivovat je ke sdílení zkušeností, rad a tipů pro trénink i pořádání.

Metodické listy 4/2023

Hlavní novinky

Prodloužení přihlášek na T2

V letošním roce opět probíhá školení T2 (trenér orientačních sportů), které se skládá z obecné části a části specializace. Obecná část probíhá na Vyšší odborné škole ČUS na Strahově a část specializace proběhne na konci letošního roku v režii ČSOS.

První termíny obecné části už proběhly, ale stále je možné se přihlásit na další termíny, které jsou 12.-14. 5. 2023 a 2.-4 6. 2023 resp. 13.-15. 10. 2023 a 3.-5. 11. 2023.

Více informací najdete v ORISu.

Podpora klubům v realizaci projektů pro školní mládež

Stejně jako v předchozích letech, tak i v roce 2023 bude Český svaz orientačních sportů opět finančně podporovat kluby ČSOS v realizaci sportovních a náborových aktivit v orientačním běhu pro školní mládež. Jedná se o známé projekty jako jsou Areály pevných kontrol, Přebor škol v OB od okresních po celostátní kolo, Dny orientace v přírodě, Výukové mapy a World Orienteering Day, který letos proběhne ve dnech 17.—23. května. Informace, detailní podmínky k jednotlivým projektům, termíny a kontakty lze nalézt na webové stránce obrozvoj.cz.

Licence OCAD pro školení zdarma

OCAD nyní poskytuje licence zdarma pro uspořádání školení stavby tratí. Podmínky užívání naleznete na webu OCAD.

Teorie

Zajímavé odkazy

Schopnost sportovce podávat výkon na vysoké úrovni je určen několika faktory. V poslední době se mezi sportovci, trenéry a dalšími odborníky zlepšuje povědomí o důležitosti spánku a vznikají návrhy spánkových intervencí zlepšujících nejen zotavení, ale i zdraví a výkon.

Vliv spánku na sportovní výkon
 

Na tomto YouTube kanálu Tomasze Pabicha naleznete spoustu zábavných a vzdělávacích videí na téma fyzické i mentální přípravy, rozhovorů se světovými hvězdami a další zajímavý obsah, a to vše v angličtině.

Into the forest I go
 

Rádi uvítáme materiály, postřehy a zkušenosti od trenérů i pořadatelů na e-mailu metodika@orientacnisporty.cz.

 

Metodické listy ČSOS

Oficiální metodická podpora pro trenéry a organizátory, novinky i tipy. Vychází měsíčně. Další číslo vyjde 15. května.

 

Český svaz orientačních sportů

Zátopkova 100/2

169 00 Praha 6 – Břevnov

Česko

Facebook ČSOS
YouTube kanál ČSOS
Metodický portál ČSOS
E-mailová adresa
E-shop ČSOS

Chcete změnit podmínky, za kterých jste obdrželi tento e-mail? Můžete buď změnit své preference (tedy vybrat ty newslettery ČSOS, které chcete i nadále odebírat), anebo se úplně odhlásit z odběru všech newsletterů ČSOS.

Tento newsletter Vám byl zaslán na základě Vámi uděleného souhlasu se zpracováním Vašich osobních údajů k tomuto účelu.