Metodické listy

prosinec 2023

Logo ČSOS

Vítejte u měsíčníku Českého svazu orientačních sportů, který by měl přinést trenérům a organizátorům metodickou podporu, informovat o novinkách a motivovat je ke sdílení zkušeností, rad a tipů pro trénink i pořádání.

Metodické listy 12/2023

Hlavní novinky

Metodické středy

6. 12. 2023 - Aleš Máslo - Enervit: Jak pomoci zvýšit výkonnost

20. 12. 2023 - Thierry Gueorgiou: Coaching

Muž s přezdívkou "létající Francouz", orienťák, který změnil pohled na moderní krátkou trať. Čtrnáctinásobný mistr světa v orientačním běhu v letech 2003 až 2017. Šéftrenér finské reprezentace. Exkluzivně pouze v rámci Metodické středy!

O-News.cz podcast s metodickou tématikou

S novým konceptem podcastů přichází Daniel Wolf a David Procházka z redakce O-News.cz. V zimním období si s hosty povídají o trénování, závodění, ale i pořádání a organizaci závodů či tréninků. Každý díl bude složen ze dvou nastolených témat – jedno vždy z trenérsko-závodnického soudku a druhé z pořadatelsko-organizačního. Zpočátku můžete očekávat nový díl každou středu, první dva díly si můžete poslechnout již teď. Více se dočtete v článku na O-News.cz.

Metodický seminář rozhodčích a trenérů

V Brně proběhl tradiční seminář se zajímavými tématy, současně byl prezentován nový Metodický pokyn ke stavbě tratí pro kategorie nejmladších závodníků a žactva. Veškeré prezentace naleznete na Metodickém portálu ČSOS: trenéři, rozhodčí.

Nové mezinárodní popisy kontrol

IOF vydala po šesti letech nový předpis Popisy kontrol, platný od 1. 1. 2024, který přináší několik drobných novinek. Nejedná se o žádnou revoluční změnu, přesto je v něm několik novinek, které stojí za to si představit

Můj klub 2024

Národní sportovní agentura zveřejnila tuto Výzvu 18/2023 – Můj klub 2024. Ukončení příjmu žádostí je stanoveno na 5. 1. 2024. S pomocí administrace žádosti a dotazy se TJ/SK mohou obracet na příslušné okresní sdružení ČUS.

Enervit sleva pro členy ČSOS

Společně s novým partnerem ČSOS, značkou Enervit, máme speciální slevu jen pro registrované orienťáky - závodníky, trenéry, pořadatele závodů a další.
Na všechny nezlevněné produkty nebo poukázky lze uplatnit slevu 25 % s kódem CSOS_789 na webu Enervit. Správnému užívání jednotlivých produktů se věnuje Aleš Máslo v Metodické středě, která proběhla 6. 12. 2023.

Teorie

Zajímavé odkazy

Formálně neformální podcast se zajímavými hosty ze světa sportu, sportovní vědy, sportovního tréninku, ale i tělesné výchovy. Cílem podcastu je přinést posluchačům, jak známá a atraktivní, tak i rozporuplná témata napříč celým sportovním spektrem.

Za oponou sportu
 

Kateřina Honová je fyzioterapeutka, která na svém webu píše blok s tipy, jak si poradit s různými úrazy či dysbalancemi.

Fyzioterapie online
 

Děkujeme Veronice Kubínové, Jiřímu Valešovi, Martinu Štoudkovi a Adéle Finstrlové za zaslané aktivity a tipy. Rádi uvítáme materiály, postřehy a zkušenosti od trenérů i pořadatelů na e-mailu metodika@orientacnisporty.cz.

 

Metodické listy ČSOS

Oficiální metodická podpora pro trenéry a organizátory, novinky i tipy. Vychází měsíčně. Další číslo vyjde 15. ledna.

 

Český svaz orientačních sportů

Zátopkova 100/2

169 00 Praha 6 – Břevnov

Česko

Facebook ČSOS
YouTube kanál ČSOS
Metodický portál ČSOS
E-mailová adresa
E-shop ČSOS

Chcete změnit podmínky, za kterých jste obdrželi tento e-mail? Můžete buď změnit své preference (tedy vybrat ty newslettery ČSOS, které chcete i nadále odebírat), anebo se úplně odhlásit z odběru všech newsletterů ČSOS.

Tento newsletter Vám byl zaslán na základě Vámi uděleného souhlasu se zpracováním Vašich osobních údajů k tomuto účelu.