Copy
HTML verze Metodických listů

Vítejte u měsíčníku Českého svazu orientačních sportů, který by měl přinést trenérům a organizátorům metodickou podporu, informovat o novinkách a motivovat je ke sdílení zkušeností, rad a tipů pro trénink i pořádání.

Novinky

 
Tréninkový servis na Metodickém portálu
Všechny stávající aktivity byly aktualizovány o tagy, které korespondují s metodickým materiálem Stupně rozvoje orientačního běžce. Aktivity jsou teď možné filtrovat podle vhodnosti pro jednotlivé věkové skupiny. I - Active start, II - FUNdaments, III - Lear to train, IV - Train to train, V - Train to compete, VI - Train to win, VII - Win for Living, VIII - Active for Life, IX - Active for others.

O-víkend
V Chotěboři se během jednoho víkendu 25.-27. listopadu sjede celá komunita orientačních sportovců. Proběhne vyhlášení ankety o nelepší orientační sportovce roku 2022, semináře pro trenéry nebo rozhodčí, valná hromada ČSOS, workshopy, závod i oblíbený ples O-Gala. Více informací na webu akce.

Seznam školitelů T3

Pokud chystáte školení trenérů T3 ve vaší oblasti, můžete k plánování využít seznam aktivních školitelů.

Tréninkáč
Sezóna se chýlí ke konci a za rohem je začátek nového tréninkového roku. Už se svými svěřenci používáte online Tréninkáč? Nově je možné rozdělovat aktivity, přidat více štítků k jedné aktivitě, opraveno bylo zobrazování trasy na mapě.

Školení začínajících kartografů
Mapová rada ČSOS pořádá školení pro začínající kartografy, které se bude konat v termínu 4.-6. 11. 2022 RS Renospond ve Zderazi. Účastníci získají teoretické znalosti a zejména praktické zkušenosti se zpracováním map pro OB: příprava podkladů, digitální mapování v terénu a kresba v OO Mapperu, mapové specifikace, tisk, evidence map a zásady organizace mapování. Přihlášky jsou přes ORIS do 23. října.

Teorie

 
Po rozkliknutí obrázků níže se dostanete na připravené mapové úlohy a tréninkové tipy.

Zajímavé odkazy

 
Kliknutím na obrázek se dostanete na příslušnou stránku. 

Sport Trend - 11.-13. listopadu proběhne v Sušici sportovní konference určená nejen trenérům, kteří nechtějí jet v zajetých kolejích a chtějí posunout sportovní výkony dál. Hlavním partnerem konference je FTVS UK.

Festival Obzory - cestovatelsko - outdoorový festival v ČR proběhne 12. a 13. listopadu v Praze. Součástí festivalu bude také sál Běh a běžecká akademie. V sobotu ho zahájí Míša Mertová s workshopem běžeckého tréninku, poté Jiří Petr s Tomášem Fárníkem popovídají o ultra trailu du Mont-Blanc, Petr Vabroušek o ironmanu v Himálaji, Milan Daněk s Danem Orálkem o dlouhých bězích v Mexiku, Copper Canyon Ultra Marathonu a indiánských běžcích Tarahumarech, Jan Venca Francke o extrémním závodu Iditarod, 1000 mil zimní Aljaškou. Komentátor sportovních přenosů Michal Dusík nechá nahlédnout do zákulisí televizních přenosů. 

Děkujeme Jirku Valešovi (ZTC) za námět tréninku Hromaďáky s rolemi.

Rádi uvítáme materiály, postřehy a zkušenosti od trenérů na e-mailu
metodika@orientacnisporty.cz.

Facebook
Metodika ČSOS
Copyright © 2022 Český svaz orientačních sportů, All rights reserved.


Kontaktujte nás:
metodika@orientacnisporty.cz


Chcete změnit nastavení příchozích e-mailů?
Můžete aktualizovat vaše preference nebo se odhlásit z odebírání.

 






This email was sent to media@orientacnisporty.cz
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Český svaz orientačních sportů · Zátopkova 100/2 · Praha 169 00 · Czech Republic

Email Marketing Powered by Mailchimp