Švýcarské medailová euforie

4.10.2019 Jan Šedivý Převzato z Sekce OB

Švýcarské medailová euforie

Dvě medaile a dvě pódiová umístění - to je výsledek české reprezentace na sérii Světového poháru ve Švýcarsku.

Ani největší optimista by asi před odjezdem na 3. kolo Světového poháru netipoval podobnou bilanci. Ve Švýcarsku tak česká reprezentace prožila jeden z nejúspěšnějších mezinárodních výjezdů v historii.


Zajímavé reportáže o  SP najdete v předních českých o-médiích (O-news, Orientacnibeh.cz - middleknock-outsprint), a tak snad jen několik střípků z úspěšných příběhů:

Knock - out sprint, Vojtěch Král - zlato
„I would bet all my money on Král", i takové hlášky byly slyšet v hloučku kaučů před startem finále knock-out sprintu. Žádný defenzivní přístup, spoléhání na soupeře nebo finiš, ale absolutně sebevědomý výkon od kvalifikace až po finále přinesl zasloužené zlato a respekt publika. Vojta po roce dokázal, kdo je v této disciplíně opravdovým Králem.

Knock - out sprint, Tereza Janočíková - stříbro
Nejstaršímu členovi výpravy v „nokáči" směle sekundovala i nejmladší členka týmu, věkem ještě juniorka - Terka Janošíková. I z jejího výkonu se mohla někomu dělat husí kůže. S jakou suverenitou se dokázala probít až do finále, ve kterém si po boji doběhla pro stříbro za letos nepřemožitelnou Tove Alexandersson. „Já jsem fakt druhá na svěťáku?", culila se v cíli a nemohla uvěřit, že to šlo tak hladce. Bravo!

Sprint, Vojtěch Král - 4. místo
Že nebude lehké ustát zlatou kocovinu a být zpět plně v koncentraci i na startu posledního závodu série. To si moc dobře uvědomoval Vojta Král před nedělním sprintem. I přes jeho slovy "průměrný výkon" šahal po medaili. I když z toho byla nakonec brambora, ukázal, že se máme v příští sprintové sezóně na co těšit.

Middle, Denisa Kosová - 6. místo
Denča už několikrát šahala po pódiu, ale až ve Švýcarsku to tam konečně (po skvělé technické práci na trati) padlo! I díky tomuto výraznému počinu v úvodním závodu série pak celý tým věděl, že to jde a byl motivovaný udělat v dalších závodech pro výsledek maximum.

Ve stínu hvězdných výsledků by ale neměly zůstat ani další zajímavé výkony. Na middlu se neztratily ani další holky - Vendula Horčičková, Lenka Mechlová nebo Adélka Indráková po pěkných výkonech bodovaly. Tři kluci do dvacítky - Vojta Král, Miloš Nykodým a Marek Minář (ten potvrdil letošní skvělou middlovou formu). Ale bodovali ještě další - Pavel Kubát, Daniel Vandas! a Tomáš Kubelka. V knock-out sprintu se probili těžkou kvalifikací do 1/4 finále i Vendula Horčičková, Terka Čechová nebo Miloš Nykodým (z 3. místa). V nedělním sprintu pak 6 vteřin za bronzem zůstala Tereza Janošíkova (7. místo) a ve finále B ukázal lokty i benjamínek týmu Tomáš Křivda, který na stejné trati s finále A doběhl druhý (to by ve finále A stačilo do 10. místa!).

Pohled na výsledky našich reprezentantů..

Middle
1 ALEXANDERSSON Tove SWE 37:01
2 AEBERSOLD Simona SUI 39:37 +02:35
3 HAUSWIRTH Sabine SUI 39:50 +02:48
-
6 KOSOVÁ Denisa CZE 41:33 +04:31
20 HORČIČKOVÁ Vendula CZE 44:50 +07:48
21 MECHLOVÁ Lenka CZE 44:57 +07:55
31 INDRÁKOVA Adéla CZE 45:51 +08:49
44 ČECHOVÁ Tereza CZE 46:47 +09:45
44 ŠTIČKOVÁ Anna CZE 46:47 +09:45
49 JANOŠÍKOVÁ Tereza CZE 47:31 +10:29
57 NOVOTNÁ Tereza CZE 48:59 +11:57

1 HADORN Joey SUI 37:21
2 HUBMANN Daniel SUI 37:30 +00:09
3 REGBORN Martin SWE 37:58 +00:36
-
11 KRÁL Vojtěch CZE 40:25 +03:03
16 NYKODÝM Miloš CZE 40:38 +03:16
17 MINÁŘ Marek CZE 40:44 +03:22
28 KUBÁT Pavel CZE 41:29 +04:08
35 VANDAS Daniel CZE 41:55 +04:34
38 KUBELKA Tomáš CZE 42:18 +04:57
49 KŘIVDA Tomáš CZE 43:35 +06:14
62 HUBÁČEK Jonáš CZE 45:50 +08:28


Knock - out sprint, finále

1 ALEXANDERSSON Tove CZE 07:28
2 JANOŠÍKOVÁ Tereza CZE 07:37
3 ROOS Elena SUI 07:38
4 GEMPERLE Natalia RUS 07:40
5 HAUSWIRTH Sabine SUI 07:41
6 RUCH Martina SUI 07:46

1 KRÁL Vojtěch CZE 06:39
2 HADORN Joey SUI 06:41
3 STREET Ralph GBR 06:43
4 MICHIELS Yannick BEL 06:44
5 BERGMAN Gustav SWE 06:47
6 JONES Kristian GBR 07:39


Sprint, finále A
1 ALEXANDERSSON Tove SWE 14:18 +00:00
2 ROOS Elena SUI 14:34 +00:16
3 AEBERSOLD Simona SUI 15:01 +00:43
-
7 JANOŠÍKOVÁ Tereza CZE 15:07 +00:49
17 KOSOVÁ Denisa CZE 15:39 +01:21
24 HORČIČKOVÁ Vendula CZE 16:00 +01:42
35 MECHLOVÁ Lenka CZE 17:11 +02:53

1 MICHIELS Yannick BEL 13:29 +00:00
2 JONES Kristian GBR 13:31 +00:02
3 KYBURZ Matthias SUI 13:43 +00:14
-
4 KRÁL Vojtěch CZE 13:57 +00:28
23 NYKODÝM Miloš CZE 14:41 +01:12
36 KUBÁT Pavel CZE 16:14 +02:45

FOTO (by Daniel Vandas)

 


« zpět